Administracija ir Studijų skyrius (Kontaktai | VU TSPMI)

Studentų atstovai Sudijų programos komitetuose

Studijų programos komitetuose yra analizuojama dėstytojų, studentų ir socialinių partnerių nuomonė apie studijų programos tikslus, ugdomas kompetencijas ir numatomus rezultatus, priimami sprendimai tiesiogiai darantys įtaką studijų programos vykdymo kokybei, studentų darbo krūviui.

Studentų atstovų kontaktus Studijų programų komitetuose gali rasti čia.

VU TSPMI studentų korporacija „RePublica“

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentų korporacija „RePublica“ yra savarankiška, nepolitinė, visuomeninė organizacija, jungianti Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) studentus ir alumnus.

Pagrindiniai organizacijos tikslai:

  • tęsti ir stiprinti Lietuvos valstybingumą;
  • ugdyti aktyvius piliečius ir kompetentingus bei sąžiningus politikos mokslų specialistus;
  • telkti VU TSPMI studentus demokratinei ir teisinei visuomenei kurti;
  • prisidėti prie Universiteto mokslinės ir ugdomosios veiklos tobulinimo;
  • puoselėti pagarbos ir atvirumo principais paremtą akademinę bendruomenę Institute;
  • palaikyti glaudžius ryšius tarp buvusių ir esamų VU TSPMI studentų bei dėstytojų;
  • skatinti dvasinį ir intelektualinį Korporacijos narių tobulėjimą;
  • gaivinti ir palaikyti esamas studentiškas bei korporantiškas tradicijas.

Daugiau informacijos 


Šv. Tomo Moro klubas

Šv. Tomo Moro klubas – Studentų ateitininkų sąjungos (SAS) vienetas, savo veiklą pradėjęs 2016 metų lapkritį, vienija katalikus ir krikščioniška mintimi besidominčius TSPMI studentus ir alumnus, siekiančius profesinio tobulėjimo, katalikiškos formacijos bei draugijos.

Pasivadinęs šv. Tomo Moro – šventojo politikų globėjo – vardu, klubas siekia būti ne tik vertingas žinias suteikiančia erdve, bet ir bendruomene, kurioje studentai turėtų galimybę augti pilnutinėmis asmenybėmis.

Daugiau informacijos


VU TSPMI Studentų mokslinė draugija

VU TSPMI Studentų mokslinė draugija – akademinė organizacija, vienijanti Instituto studentus, besidominčius moksline veikla.

Draugija kasmet leidžia geriausių rašto darbų almanachą bei rengia studentų atliktų tyrimų pristatymus, organizuoja mokslines konferencijas, viešas paskaitas, susitikimus, diskusijas su dėstytojais, mokslininkais ir žymiais visuomenės veikėjais, rūpinasi studentų mokslinių įgūdžių formavimu bei kritinio mąstymo ugdymu, rengia savišvietos seminarus įvairiomis studentus dominančiomis temomis.

Daugiau informacijos 

Vilniaus Universiteto Studentų Atstovybė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute

Vilniaus universiteto Studentų Atstovybė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU SA TSPMI) yra vienas iš 15 Vilniaus universiteto Studentų atstovybės (VU SA) struktūrinių padalinių. Visi vieningai vadovaudamiesi tomis pačiomis vertybėmis ir tikslais siekiame visapusiško studentų interesų atstovavimo.

VU SA TSPMI veikla yra dinamiška ir įvairi:

  • atstovaujame studentų interesus bei nuomonę VU TSPMI ir VU struktūrose;
  • prisidedame prie studijų proceso tobulinimo;
  • siekiame studentų socialinės gerovės ir rūpinamės jų aplinka;
  • skleidžiame studentams rūpimą informaciją;
  • konsultuojame studentus visais iškilusiais klausimais;
  • organizuojame turiningą Instituto bendruomenės laisvalaikį;
  • skatiname aktyvią, kūrybingą, draugišką ir vieningą Instituto studentiją.

Kiekviename padalinyje dirba koordinatorių komanda, su VU SA Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute koordinatorių komanda gali susipažinti čia.

Daugiau informacijos galite rasti Facebook puslapyje.

Kuratorių programa – VU SA įgyvendinamas projektas, kurio dalyviai – vyresnių kursų savanoriai studentai – padeda pirmakursiams sklandžiai įsilieti į universiteto gyvenimą.

Specialius mokymus išklausę kuratoriai supažindina universiteto naujokus su studijų tvarka ir VU tradicijomis, padeda spręsti akademinius bei socialinius klausimus, teikia visą informaciją, kurios gali prireikti įstojus. 2000 metais Vilniaus universiteto Studentų atstovybėje gimusi idėja vėliau išplito ir kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Dar prieš mokslo metų pradžią naujieji studentai yra kviečiami dalyvauti pirmakursių stovyklose, organizuojamose kiekvieno VU SA padalinio kuratorių. Vėliau vyksta neformalūs susitikimai, kurių metu pirmakursiai susipažįsta su kurso draugais bei dėstytojais, gauna žinių apie studijų procesą, fakulteto (centro/instituto) struktūrą, finansinę paramą ir popaskaitinės veiklos galimybes.

Savo padalinio bakalauro studijų programos kuratorių kontaktus gali rasti čia.

Savo padalinio magistrantūros studijų programų kuratorių kontaktus gali rasti čia.